Smakowita podróż do dawnych lat

Smakowita podróż do dawnych lat

Święta Bożego Narodzenia to rodzinne zwyczaje, tradycyjne potrawy i potęga historii w tle. Wyroby naszej marki Skład Praski podkreślają te atuty Świąt jeszcze bardziej i wkomponowane w prezentowe zestawy przywołują przedwojenny smak Bożego Narodzenia.

Chyba każdy z nas lubi wracać nie tylko do wspomnień, lecz również do minionych lat – czasów naszych rodziców, dziadków lub nawet pradziadków. Szansę powrotu do smaków dawnych lat daje Nobilia, proponując wyroby marki Skład Praski Specjały & Spirytualia.

Motyw przewodni koszy delikatesowych Skład Praski to powrót do tradycyjnych receptur. To właśnie w tych zestawach królują starannie dobrane produkty, które nawiązują do najbardziej popularnych smaków przedwojennej Warszawy. Dzięki nim każdy miłośnik słodkości odbędzie niezapomnianą podróż do przeszłości i zagłębi się w świat karmelków, starannie wypiekanych czekoladowych ciasteczek, migdałów, a nawet rozpływającej się w ustach pitnej czekolady…

Słodkości to jednak nie wszystko. Kosze upominkowe z tradycyjnymi specjałami zawierają również delikatesowe alkohole m.in. nalewki czy pitne miody. Klimat przeszłości, a zwłaszcza ich smak i aromat, podkreślają też oryginalne i eleganckie opakowania, które nawiązują do dawnych lat.

W aktualnym katalogu marki Nobilia wyroby z logiem Skład Praski można znaleźć w aż 16 zestawach! W naszych koszach i kuferkach skomponowaliśmy je z wyrobami innych renomowanych firm takich jak kawa Pluton (najstarsza polska marka kawy) czy J.A. Baczewski (absolutnie legendarny alkoholowy potentat).

Ze względu na duże zainteresowanie produktami bazującymi na starych polskich recepturach stworzyliśmy również całą kolekcję zestawów Skład Praski. Jedną z najciekawszych propozycji wydaje się Kufer Ancymonek. Kryje on m.in. takie specjały jak nalewka wiśniowa na orzechu włoskim, herbata z przyprawami korzennymi czy metalowa bańka z waniliowymi krówkami. Są tu także sezamowe paluszki, czekoladowe pierogi czy miks czekoladek o smaku słonego karmelu z orzechami oraz mlecznych z ciasteczkami toffi, lukrowane pierniczki z owocowym nadzieniem czy pektynowe marmoladki z naturalnych owoców.

Powrót >